Gipszkartonozás

A gipszkartonnak nagyon sok felhasználási módja van. Ide tartozik az álmennyezet építés, a válaszfalak gipszkartonos kialakítása, a téglafalak burkolása és egyebek. Ez egy kivételesen felhasználóbarát építőanyag, mivel a gyárban elkészített részeket a helyszínen már csupán beépíteni, rögzíteni, festeni, burkolni, stb. szükséges. Egyéb felületkiegyenlítő anyagok sok előkészítést igényelnek, elég, ha csak a vakolásra gondolunk, nem beszélve a felület előkészítéséről, illetve a szennyeződésről. Gipszkartonnal maximálisan takarékosan lehet dolgozni, mivel egy tiszta és jól megmunkálható anyag, a helyes tervezéssel pedig a hulladékot minimálisra csökkenthetjük.

A gipszkarton akár egy teljes tetőtér beépítésére is alkalmas, hiszen pld. kőzetgyapottal kombinálva tökéletes hang és hőszigetelőt kapunk, mely még tűzálló is. Gyorsan és olcsón hozhatók létre egyenletes felületek gipszkarton felhasználásával. Rendkívül kis súlyának köszönhetően olyan helyeken is remekül alkalmazható, ahol pld. a hagyományos tégla nem jöhet szóba. Napjainkban egyre gyakrabban találkozhatunk komplett gipszkartonból kialakított bútorokkal, gardróbszekrényekkel, vagy polcokkal. Azaz egy univerzális, takarékos, jól használható anyagról beszélünk, melynek felhasználása nélkül manapság már nincs is lakásfelújítás vagy építkezés.

Természetesen akár mennyire csodás is ez az építőanyag, a helyes felhasználásához, illetve a várt végeredmény eléréséhez elengedhetetlen a szaktudás. Hiába tűnik könnyűnek a gipszkarton megmunkálásának folyamata, illetve a gipszkartonnal való munka, a megfelelő tapasztalat hiányában csak felesleges kiadásokba verjük magunkat és az eredmény is messze elmarad az eltervezettől.

Arról nem is beszélve, hogy a gipszkarton panelek sok esetben látványelemekként kerülnek beépítésre, attól függetlenül, hogy természetesen funkcionalitásuk is van. Így a precíz és helyes felszerelésük még inkább előtérbe kerül. Az esztétikai szerepe kimagasló egy frissen felújított lakás esetében, melyben szeretnénk hosszú évekig komfortosan érezni magunkat, ezért kizárólag csak szakembereket szabad megbízni az ilyen jellegű munkával!

Munkatársaink sok éves tapasztalattal rendelkeznek gipszkarton szerelés, illetve gipszkarton rendszerek kiépítése terén. Keressen minket, forduljon hozzánk bizalommal!